Блог про фотографію. Різне

Заголовне фото для статті: Цитати відомих фотографів

Цитати відомих фотографів

3 Mar 2024
Знайшов трохи цитат, які належать відомим фотографам і з радістю поділюся з вами. Тут тільки відібрані, тому я цілком погоджуюся з кожним словом.
Заголовне фото для статті: Ранок чи вечір? Який час є найкращим для фотозйомки?

Ранок чи вечір? Який час є найкращим для фотозйомки?

26 Jan 2024
Дізнайтеся про переваги та недоліки ранкових, вечірніх та денних фотосесій на острові Самуї, Таїланд. Від м'якого світла золотої години до яскравих кольорів полуденного сонця - ми допоможемо вам вибрати найкращий час для ідеального знімка. Читати далі, щоб дізнатися більше!
Заголовне фото для статті: Чому фотографи так довго віддають фотографії?

Чому фотографи так довго віддають фотографії?

8 Jan 2024
У цій статті ми розглянемо причини тривалого процесу редагування і пояснимо, чому це того варто. Також розберемо деякі поширені помилкові уявлення щодо редагування фотографій і розкриємо цінність професійної ретуші.
Заголовне фото для статті: Поради щодо вибору вбрання для фотосесії на острові Самуї

Поради щодо вибору вбрання для фотосесії на острові Самуї

3 Apr 2023
Вибір правильного одягу може суттєво змінити якість та загальну атмосферу ваших фотографій. Я хочу розповісти вам, що можна і що не варто одягати під час фотосесії на Самуї. Також ви знайдете тут поради щодо вибору одягу, палітри кольорів та аксесуарів, щоб чудово виглядати і почуватися впевнено перед камерою.
Заголовне фото для статті: Що таке портфоліо? Кому і навіщо це потрібно?

Що таке портфоліо? Кому і навіщо це потрібно?

19 Mar 2024

Адже сьогодні кожен має можливість самостійно робити фотознімки, кожен з нас має своє власне аматорське портфоліо сімейний фотоальбом. Здебільшого - це аматорські фотографії, на яких відображені найяскравіші, радісні, смішні та курйозні моменти нашого життя. p>

Заголовне фото для статті: Інтерв'ю для журналу

Інтерв'ю для журналу

12 Feb 2023
Наводжу статтю з журналу "Ваше Весілля" (м.Дніпро).r> Запитувала Ольга Савченко, відповідав Я :)
Заголовне фото для статті: Виїзна церемонія

Виїзна церемонія

12 Feb 2023
Виїзна церемонія. Сенс цієї фрази у принципі зрозумілий усім. Але чомусь вважається, що це дуже дорого і підходить тільки для тих, хто має зайві гроші. Це найбільша помилка. Також я хотів би розповісти про переваги виїзної церемонії.
Заголовне фото для статті: Живе спілкування – вчить краще

Живе спілкування вчить краще

12 Feb 2023
Нещодавно писав про майстер-класи (далі МК). Про те, як корисно їх відвідувати, і що на них потрібно ходити не лише тим, хто новачок у фотосправі, а й тим, хто вміє і давно знімає. Для перших, звичайно ж, практично все сказане на цих МК буде як одкровення, і коефіцієнт корисності такого заходу для них буде величезний.
Заголовне фото для статті: Чи ви знімаєте ТФП?

Чи ви знімаєте ТФП?

12 Feb 2023
Дуже часто молоді люди вважають, що ТФП це таке жаргонне позначення безкоштовної зйомки. Вони глибоко помиляються. Давайте розберемося, що це таке.
Заголовне фото для статті: Час обробки весільних фотографій

Час обробки весільних фотографій

17 Jan 2023
Хотілося б розпочати цю статтю розповівши про тяжку долю фотографів та відеографів. Як не смішно це звучить, але більшість працівників весільної індустрії відпрацьовують свій належний час на весіллі і, отримавши оплату, більше і не згадують про це весілля.
Заголовне фото для статті: На чому заощадити на весіллі?

На чому заощадити на весіллі?

17 Jan 2023
Весілля є дуже витратною справою, і тому молодята, готуючись до неї, відмовляються від багатьох пунктів, які пропонуються і є в наявності у організаторів, фотографів та інших учасників весільного дня. Адже можна зробити все набагато цікавіше і дешевше :)
Заголовне фото для статті: Вибір фотоапарата для роботи

Вибір фотоапарата для роботи

15 Jan 2023
Якщо ваш стартовий капітал у фотобізнесі менше 3000 у.о. - читайте далі, буде корисно. Саме такою є приблизна вартість нової повноформатної камери в парі зі світлосильним об'єктивом.
Заголовне фото для статті: Переказ грошей з Таїланду в Україну

Переказ грошей з Таїланду в Україну

13 Dec 2022
Нещодавно виникла потреба зробити грошовий переказ в Україну. Здавалося найпростішим способом піти до банку. Але виявилося, що Таїланд дуже не хоче випускати гроші зі своєї країни.
Заголовне фото для статті: Місце зйомок: пляж Натон, острів Самуї

Місце зйомок: пляж Натон, острів Самуї

20 Nov 2022
На західному узбережжі острова знаходиться Натон, столиця Самуї. Окрім розміщення всіх основних адміністративних офісів на острові, Натон також пропонує вулиці з галасливими магазинами, традиційну тайську архітектуру та вечірній продуктовий ринок.
Заголовне фото для статті: Фотосесія на яхті

Фотосесія на яхті

2 Mar 2024
Чому б не поєднати фотосесію з романтичною морською прогулянкою? Освіжаючий вітерець, приємні краєвиди, атмосфера активного відпочинку, подорожей та пригод! І нехай камера спіймає щире захоплення та радість ваших усмішок.
Заголовне фото для статті: Як це - бути фотографом на Самуї?

Як це - бути фотографом на Самуї?

13 Sep 2022
Повертаючись думками в той момент, коли я купив собі перший фотоапарат, я розумію, що в мене і в думках не було бути комерційним фотографом. Та тим більше я не міг собі уявити, що я житиму та фотографуватиму на тропічному острові.
Заголовне фото для статті: Сайти для портфоліо фотографа

Сайти для портфоліо фотографа

13 Sep 2022
Хочу поділитися з вами своїм списком сайтів, на яких ви можете публікувати фотографії та отримувати відгуки від суспільства. Власне, цього бажає кожен фотограф :) Хочу зауважити, що до цього списку НЕ входять конструктори сайтів. Тут сайти, на яких можна знайти друзів та однодумців. В основному це означає, що на кожній з цих платформ ваші фотографії потраплять у якусь стрічку новин, і люди зможуть бачити ваші фотографії.
Заголовне фото для статті: Як проходить весільна фотосесія у Таїланді

Як проходить весільна фотосесія у Таїланді

21 Aug 2022
Якщо раніше кульмінацією весілля вважалася реєстрація в РАГСі, а "крутість" урочистостей вимірювалася кількістю запрошених, то зараз акценти змістилися в емоційну, романтичну, креативно-стильову площину.
Заголовне фото для статті: Як вибрати фотографа для зйомки на Самуї?

Як вибрати фотографа для зйомки на Самуї?

21 Jul 2022
Вирушаючи в подорож або готуючись до важливої події у вашому житті, вам може знадобитися фотограф. З одного боку фотосесія це продукт, який можна порівняти за технічними параметрами, але з іншого боку фотосесія це послуга, яка багато в чому залежить від особистих характеристик людини. Давайте розберемо основні моменти, які допоможуть вам знайти вашого фотографа.
Заголовне фото для статті: Фотогумор: 8 способів зробити фотографу боляче

Фотогумор: 8 способів зробити фотографу боляче

20 Jul 2022
Фотограф, звичайно, повинен бути доброзичливим і розуміючим, тоді як клієнт - навпаки, не повинен розбиратися в предметі, і питання від нього тільки заохочуються. Але деякі ситуації, з огляду на тонку душевну організацію та професійну пихатість фотографів, переносяться особливо важко.
Заголовне фото для статті: Навчання на Самуї. Фото школа

Навчання на Самуї. Фото школа

15 Jul 2022
Багато людей питають мене про навчання. Комусь до вподоби мій стиль зйомки, комусь - обробка. І в кожного, звичайно, свій рівень підготовки. Тому вважаю, що буде краще написати тут якісь варіанти і тим самим відповісти на більшість питань з цієї теми.
Заголовне фото для статті: Погода. Який сезон найкращий для фотозйомки на Самуї?

Погода. Який сезон найкращий для фотозйомки на Самуї?

12 Jul 2022
Відповідь це питання збігається з відповіддю на питанняколи на Самуї гарна погода?”. Все досить просто. На Самуї завжди гарно, хіба що протягом сезону дощів буває дуже мокро. І це, в принципі, й зрозуміло. Але для тих, хто приїжджає на Самуї лише на кілька днів чи тижнів, краще вибрати інший період.
Заголовне фото для статті: Схоже що буде дощ. Переносимо зйомку?

Схоже що буде дощ. Переносимо зйомку?

23 Jun 2022
«Чи доведеться відкласти фотосесію, якщо планується дощ?» Коротка відповідь: ні. Проте, мені доведеться трохи вдатися до деталей, щоб ви могли самі зробити висновки.
Заголовне фото для статті: Я на 27 каналі у передачі НІЧНА ЗМІНА

Я на 27 каналі у передачі НІЧНА ЗМІНА

14 Nov 2010
Запросили мене якось на ТБ, ставили багато-багато питань... Майже тортури влаштовували ;)r> Нервував жахливо, адже знімали без усіляких дублів, майже прямий ефір... жах )))